LIEFDE EN DOOD

Een aantal bekende Bijbelverhalen inspireerden beeldend kunstenaar Harry Miedema uit Amsterdam tot acht monumentale pasteltekeningen rond het thema ‘Liefde en dood’. In het weekend van 20 en 21 mei, op Hemelvaartsdag (25 mei) en in het weekend van 27 en 28 mei zijn ze te zien in acht oude Friese dorpskerken in het weidegebied direct ten zuidwesten van Leeuwarden. De kerken staan open van 13.00 – 18.00 uur.

Met zijn eigen specifieke beeldtaal waarin mensen en fantastische dieren wonderlijke contacten met elkaar aangaan, slaagt Miedema erin oude verhalen op een nieuwe en indringende manier te verbeelden. In elke kerk hangt één tekening. Doorgaans op de meest centrale plaats: in het koor boven de avondmaalstafel. Zo ontstaat een unieke wisselwerking tussen kerkgebouw en kunstwerk.

U kunt met de fiets of de auto van de ene kerk naar de andere rijden en onderweg genieten van het weidse landschap van de Friese Greidhoeke. Er zijn ook twee mooie wandelroutes uitgezet. Routebeschrijvingen vindt u onder de knop fiets – wandelroute.