We hebben in 2011, 2012 en 2013 in de twee weken rond Hemelvaartsdag een kunstevenement georganiseerd. In 2011 met zeven werken van Frans Franciscus, in 2012 met zeven werken van Janpeter Muilwijk en in 2013 met zeven werken van Giovanni Dalessi. In elk van de zeven kerken hing een kunstwerk. De zeven kerken waren via een fietsroute met elkaar verbonden.

Dit concept waarin we kunst, landschap en beweging met elkaar verbinden is een idee van Jacoba Wijk van Galerie Wijk uit Wehe – Den Hoorn dat we samen met haar verder hebben uitgewerkt. Ook nu nog werken we met dit concept 

In 2015 en 2016 hebben we wat geëxperimenteerd met het concept en we hebben de werkgroep omgevormd tot een Stichting. In 2016 maken we een nieuwe start met de expositie ‘Zie de mens’ met werk van Paul van Dongen. Daarmee pakken we het oorspronkelijke concept weer op. Ook in 2017 en 2018 zullen we volgens dit concept weer een evenement organiseren. Wat de keuze van de kunstenaars betreft is het leidende criterium dat we kunstenaars uitnodigen die werken op een kwalitatief hoog niveau en werk maken waarin ze op de een of andere manier reageren op de christelijke traditie. Dat past het beste bij de plaats waar we exposeren: een aantal kerkgebouwen. Een spirituele ruimte dus waar mensen samenkomen voor de viering van de liturgie. Jacoba Wijk blijft onze adviseur bij de keuze van de kunstenaars en de inrichting van de tentoonstelling.  

In 2016 organiseren we weer een evenement van twee weken rond Hemelvaartsdag. Dan met een nieuwe kunstenaar.

De zeven schilderijen die Giovanni Dalessi van de patroonheiligen maakte hangen nog in zeven kerken. Het bijzondere daarvan is, dat de kunstenaar ze speciaal voor de zeven kerken geschilderd heeft. Vier van de zeven hebben we inmiddels kunnen kopen, één is door een particulier voorgefinancierd. Op dit moment proberen we het geld bij elkaar te brengen om ook de laatste schilderijen nog te kunnen kopen.