Ter gelegenheid van de aankoop van de zeven schilderijen van Dalessi hebben we een prachtig gebonden boekje uitgegeven van 64 pagina’s met foto’s en beschrijvingen van de zeven schilderijen van de patroonheiligen en van de zeven kerken. We nodigden een aantal Friese dichters uit om bij één van de schilderijen een gedicht te schrijven. De meeste gedichten zijn in het Fries. Dan is ook een Nederlandse vertaling opgenomen. De dichters zijn : Sannemaj Betten, Eppie Dam, Sytse Jansma, Elske Kampen, Margryt Poortstra en Albertina Soepboer.

Het boekje is in alle zeven kerken te koop voor € 10,00 en te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.